torsdag 27 september 2012

Uppdatering äntligen

Har haft en jobbig värkperiod och då blir det bara det nödvändigaste gjort. Oscar och jag var på vegancafé som finns i staden. En fika innan O:s oboe lektion. Han blev så glad och åt olika småkakor. Vi fick ett recept på morotsmuffins och det provade vi att göra. Hockeykompisarna gluffsade i sig och tyckte de var goda.

10 st Morotsmuffins

3/4 dl sojagrädde (eller vanlig grädde för de som kan äta det)
2 dl socker
1/2 dl rapsolja
3 dl rivna morötter
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver (drygt)
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
Glasyr/Frosting
50 g Tofuline creamy spread naturell (50 g philadelphiaost för den som tål det)
30 g mjölkfritt margarin (rumstempererat)
2,5 dl florsocker
5 rutor Lindt 70 % mörk choklad något smält
1/2 tsk vaniljsocker.

Vispa grädde och socker. Blanda ihop övriga ingredienser. Rör ner i gräddblandning. Om du siktar ner mjölblandning blir det inga klumpar. Häll smeten i ngt större muffinsformar. Grädda i 200 grader i 15 min.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred detta ovanpå kakorna när de SVALNAT. Strö på strössel, riven morot, kokosflingor. Ja ta vad ni vill. Vi tog strössel med apelsinsmak som gifter sig bra med morot och choklad. Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar