onsdag 22 februari 2012

Nytt recept på lax

Mjölk- och äggallergi

Har idag lyckats med laxpudding utan ägg. Blev kanon men ngt torr tyckte sonen som har allergi. Men nästa gång blir det mer havregrädde i smeten.

Recept:
4 laxfileér
salt, vitpeppar, 5 st chiliflakes
1 tsk riven ingefära
5 vitlöksklyftor i marinad (Ridderheims)
1 dl Imat havregrädde
2 tsk pressad lime
2 tsk maizena
Kokosfett/solrosolja till formen

Sätt ugnen på 150 grader
Dela lax i bitar lägg i alla ingredienser utom lime och maizena i en matberedare. Mixa.
Rör i maizena i lime. Blir det för torrt ta i lite vatten.
Blanda i laxsmeten.
Smörj ugnsfast form med valfritt fett. Häll i smeten. Sätt in i ugnen.

Servera kokt potatis eller ris. Woka grönsaker. Servera en sweet and sour sås till.
Klart på 40 min.

Mycket nöjd med resultatet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar