onsdag 29 februari 2012

Förkyld

Pust, fick förkylningen som mor och far också ligger i. Det är en underbar vårdag och jag ska faktiskt bara vila ut denna förkylning idag. Ligga hela dagen och sova. Behöver vila axlar och nacke så det är inte helt fel. Det blev inte kassler igår. Den kommer idag.
Recept:

ca 150  gr skivad kassler/port (vuxen)
3 dl iMat havregrädde
2 msk tomatpuré
vitpeppar och cayennepeppar efter smak
1 liten brk ananasringar
råris
broccoli

Sätt ugn på 200 grader. Smörj eldfast form med rapsolja. Lägg i kasslerskivor. Blanda havregrädde med tomatpuré, vitpeppar o cayennepappar. Lägg på ananasringar och häll på gräddblandning. Råris är ett jättegott alternativ till vanligt vitt ris om du/ni vill köra lågt GI alternativ. Gratäng ska vara i ugn ca 20 min.
Koka råris under tiden. Ett tips när det gäller krispig färsk broccoli: Lägg buketter i kokande väl saltat vatten max i 3 minuter. Lägg i sil och spola på kallt vatten. De blir krispiga och behåller sin underbart gröna färg. Blir inte grådaskiga. Lägg upp snyggt på tallrik.

Ska se om jag lyckas att ta kort för att lägga ut. Kanske blir riktigt duktig på det här. Skam den som ger sig när det gäller datorer.

2 kommentarer:

  1. Tråkigt med förkylningen,jag har klarat mig än så länge..peppar,peppar...
    Har skrivit några kommentarer som ej kommit med,står att du måste godkänna dem först..
    Det verkar iaf som de är ivägskickade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu vet jag hur man gör för att publicera kommentarer. Tänkte att jag skulle försöka komma till stickcafeét trots snuvan. Det är feelgood att gå dit. Behöver lite hjälp dessutom. Ses där.

      Radera