måndag 25 juni 2012

Mjölkfria havreflarn med jordgubbar och grädde/glass

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt därefter sirap, havregrädde och smält mjölkfritt margarin.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda 7-9 min beroende på hur mycket färg ni vill ha på flarnen.

2 dl havregryn
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 rågad tsk bakpulver
150 g mjölkfritt margarin
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl iMat havregrädde

Klicka ut ca 25 "bollar"på bakplåtspapper. Ställ in i ugn. Låt flarnen svalna på pappret på ett galler. Då blir flarna krispiga.

Antingen äter man flarnen som de är eller med fyllning. Här kommer förslag:

Alternativ 1: Blanda mjölkfritt margarin ca 50 g med 1 dl florsocker och 1-2 msk kakao. Bre på så många flarn ni ska äta för stunden. Men fyllning blir flarnen mjuka efter en stund.

Alternativ 2: Mjölkfri glass med skivade jordgubbar, eller vanlig glass för de som kan äta det.

Alternativ 3: För att få en "fluffig" grädde blanda ca 1 tsk geltinpulver i glasskål med ca 1msk vatten. Ställ i vattenbad till gelatinet löst sig. Vispa ung 2 dl iMat havregrädde och häll under tiden i gelatinlösningen. Låt stelna i kyskåp. Lite avancerat men väldigt roligt att servera "vispgrädde" till sonen, dessutom gott även för oss andra. Skiva jordgubbar och lägg grädde och jordgubbar mellan 2 flarn.

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja men visst. Vi har frossat i två dagar. Mums mums. Vi får passa på när det finns färska jordgubbar. Vi håller dem som hamburgare vilket resulterar i mängder av kladd. Härligt att se barn och vuxna försöka slicka sig om näsan. ha det och tack för kommentar.

      Radera
  2. Har kollat din blogg åtskilliga gånger. Trodde inte du hade några nya inslag efter laxen, för den dyker upp varje gång jag kollar. Pajen och flarnen vill jag gärna smaka!

    SvaraRadera
  3. Kommer ni på fredag lovar jag att vi fixar till knäckflarns"hamburgare". Har gjort jordgubb/rabarber paj idag somblev så där härligt syrlig men söt av jordgubbarna som legat i florsocker ngr timmar. Ska njuta av till fotbollen./A

    SvaraRadera