onsdag 6 juni 2012

Vi bjöd in oss själva som nattgäster hos våra underbara vänner: Urban, Lena och Simon. Urban gör ett sagolikt gott, nyttigt och enkelt frukostbröd. Det ska jag dela med mig av.

Rör samman smulad jäst, honung och salt. Tillsätt vattnet tills blandningen  löst sig. Häll i resten av ingredienserna. Rör om (degen ska vara lite grötig) och låt jäsa över natten.

1 pkt jäst (blå)
1 msk honung
2 tsk salt
ca 6 dl vatten
3 dl havregryn
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
4 dl vetemjöl special fullkorn
6 dl vetemjöl special

På morgonen plattar du ut degen till en rektangel. Skär i strimlor ca 16 -18 st. Beroende på hur stora bullar du vill ha. Jag snurrar strimlorna och viker dem en gång och lägger den avlånga bullen på bakplåtspapper på en plåt.

Grädda bullarna på 200 grader i ca 15- 20 min. Låt bullarna vila en stund innan du skär upp dem.

Mums, dessa ska göras till Mats 50-års frukost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar