torsdag 14 juni 2012

Nu är väl ändå våren / sommaren här. Spröda och krispiga rabarber. Vad gör man på rabarber? Paj! Nej inte jag. En krydda som jag tycker är väldans god är: kardemumma. Oscar, kompisen Lovisa och jag gjorde:  Kardemumma cupcakes med rabarber. Underbar kombination. Receptet är hur enkelt som helst. Går dessutom snabbt att slänga ihop om det kommer gäster helt apropå.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
2 msk kardemumma
150 g mjölkfritt margarin
1,5 dl havremjölk, det finns en som kallas för Chai, otroligt god i kakor och bullar.

Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma, Använd degkrokar när du rör ner margarinet. Tillsätt havremjölken  (Chai)  och rör ihop till en grötig smet. Lite margarinklumpar gör inget då det blir lite saftigare.

Klicka ut smeten i små muffinsformar. Jag fick ut 30 st i cupcakesformar. Ugn 200 grader och ca 12 min  i ugnen,

De är hur goda som helst.

 Det var alles idag. Har jag tur får jag med mig Oscar på stickcafet en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar