tisdag 6 mars 2012

Mycket god och krispig dubbel wienersnitzel

Idag intog vi wienersnitzel. Oscar tyckte den var så god och krispig.

Till 3 personer
6 skivor fläskkött som jag bankar ut (går väldigt bra med vildsvin vilket jag testat en gång)
6 skivor rökt skinka
4 skivor vanlig stark ost till oss som kan äta denna
2 skivor av tofulines hårda cheddarost till mjölkallergiker
1 dl i Mat havregrädde att "doppa" i
1 dl skorpmjöl (rev eget torrt surdegsbröd)blandas med:
salt, mkt nymalen vitpeppar, citronpeppar
Kokt potatis och ett örtsmör gjort på becel, persilja, basilika och några korn havssalt serveras till.

Banka ut köttet, lägg en skinkskiva, ost, skinkskiva och en utbankad köttbit till ovanpå. Doppa i grädde och panera i skorpmjölsblandning. Stek på hög värme och vänd, dra nerr på värmen och lägg lock på under tiden som potatisen kokar. OBSERVERA att jag steker i separata stekpannor. Osten smälter och då finns risk för att det "sprider" sig til snitzeln som är utan vanlig ost.

Klart och gjort på ca 30 minuter. Bra med mat som tar kort tid att tillaga.

Det var allt för idag. I morgon kommer nya utmaningar, som en pumpasoppa med kyckling.

TIPS! Har man mjölk- och äggallergi bör allt diskas i minst 60 grader. DÅ försvinner proteinet. Nu vet ni det.

1 kommentar:

  1. WIENERSCHNITZEL menar jag naturligtvis. Men som tur kan vi alla göra fel. Förhoppningsvis ingen skada skedd.

    SvaraRadera